ExterneUcraina

Ucraina primeşte primul lot de tancuri recondiţionate din Polonia

Ucraina a primit primul lot de tancuri Leopard recondiţionate din Polonia, a anunţat luni un partener industrial polonez, potrivit News.ro.

”În timp ce alţii fac declaraţii privind viitorul, noi ne consultăm cu partea ucraineană în acţiunile noastre. Primele tancuri Leopard recondiţionate în mod expres la Bumar-Labędy au fost primite de partea ucraineană”, a anunţat Grupul polonez de armament (PGZ) pe X, cunoscut anterior sub numele de Twitter.

PGZ este ”principalul partener industrial” al forţelor armate poloneze, conduse de Ministerul Apărării Naţionale, potrivit site-ului grupului. Grupul a confirmat, de asemenea, că lucrează la repararea unui alt lot de tancuri pentru Ucraina.

În aprilie 2023, Germania, Polonia şi Ucraina au semnat un acord privind înfiinţarea unui centru în Polonia pentru repararea tancurilor de luptă Leopard 2 folosite în Ucraina pentru a lupta împotriva forţelor ruseşti. Hub-ul ar fi trebuit să îşi înceapă operaţiunile la sfârşitul lunii mai, potrivit ministrului german al Apărării, Boris Pistorius.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *