CSI / RusiaInternațional

Ucraina: Remarca lui Volodimir Zelenski privind ”lovitura preventivă”asupra Rusiei se referea la sancțiuni. „Colegi, aţi mers puţin prea departe cu isteria nucleară”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski s-a referit la impunerea de sancţiuni Rusiei când a sugerat că sunt necesare lovituri preventive împotriva acesteia pentru a împiedica orice utilizare a armelor nucleare, a declarat purtătorul său de cuvânt Serhii Nikiforov, subliniind că mass-media au citat în mod eronat afirmaţiile făcute de liderul de la Kiev, informează vineri Reuters şi Ukrinform.

Într-o reacţie, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că afirmaţiile făcute de președintele Zelenski în timpul unui discurs la Lowy Institute, un think tank australian, joi, confirmă necesitatea a ceea ce Moscova numeşte ”operaţiunea sa specială” în Ucraina.

„Colegi, aţi mers puţin prea departe cu isteria nucleară şi acum auziţi atacuri nucleare chiar şi acolo unde nu sunt”, a declarat Nikiforov pe pagină de socializare.

„Preşedintele a vorbit despre perioada de până la (invazia Rusiei în Ucraina la) 24 februarie. Atunci era nevoie să fie aplicate măsuri preventive pentru a împiedica Rusia să înceapă războiul. Permiteţi-mi să vă reamintesc că singurele măsuri despre care era vorba atunci erau sancţiunile preventive”, explică el.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al lui Volodimir Zelenski a mai spus că aluzii la utilizarea armelor nucleare ”şi-a permis să facă doar statul terorist Rusia”. „Niciodată nu veţi auzi astfel de apeluri din partea Ucrainei”, a conchis Nikiforov.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *