RăzboiUcraina

Ucraina se așteaptă la atacuri rusești cu un număr record de drone: Cifra pe septembrie este deja una enormă

Forțele aeriene ucrainene se așteaptă la un număr record de atacuri cu drone rusești pe teritoriul său în această iarnă, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al acestora, Iuriy Ihnat, în timp ce Kievul se pregătește pentru o a doua iarnă de bombardamente masive asupra sistemului său energetic, transmite Reuters și Hotnews.ro.

Ihnat a declarat că datele pentru luna septembrie arată că utilizarea de către Rusia a dronelor kamikaze Shahed, de concepție iraniană, va spulbera cifra de anul trecut.

„Această toamnă și iarnă … s-a ajuns deja un record în ceea ce privește numărul de drone Shahed. Peste 500 (au fost folosite) în septembrie”, a declarat Ihnat într-un interviu la televiziunea națională.

El a comparat această cifră cu campania de atacuri aeriene a Rusiei asupra Ucrainei din iarna trecută, când a spus că au fost folosite aproximativ 1.000 de drone Shahed într-o perioadă de șase luni.

Atacurile asupra instalațiilor energetice din iarna trecută au avariat o parte semnificativă a sistemului energetic ucrainean și au forțat majoritatea orașelor să raționalizeze energia electrică și apa caldă.

În ciuda faptului că Ucraina și-a consolidat apărarea aeriană, oficialii au avertizat asupra riscului unei repetări a situației în această iarnă, rețeaua electrică fiind încă departe de a fi reconstituită după ultima campanie de bombardamente rusești.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *