CSI / RusiaRăzboiUcraina

Ucraina: Separatiștii proruși revendică controlul unei așezări de lângă Bahmut

Luni, separatiştii proruşi din regiunea Doneţk (estul Ucrainei), au afirmat că au preluat controlul asupra unui sat din apropierea oraşului Bahmut, epicentrul actual al luptelor pe care forţele Kremlinului încearcă să-l cucerească de mai multe luni, relatează AFP și Agerpres.

Aşezarea Bahmutske (Bahmutskoe), în regiunea Doneţk, a ”fost eliberată de către forţele armate ruse”, au indicat separatiştii din această regiune anexată de Moscovă la sfârşitul lunii septembrie.

AFP nu a fost în măsură să verifice aceste afirmaţii din surse independente.

Satul Bahmutske este situat la nord-est de Bahmut, oraşul cunoscut cândva pentru podgoriile şi minele sale de sare, cu aproximativ 70.000 de locuitori înainte de începerea ofensivei ruse în luna februarie trecut, este în prezent cel mai fierbinte loc de pe linia frontului.

Forţele ruse, conduse în special de mercenari ai grupului Wagner, încearcă de mai multe luni să preia controlul asupra Bahmut, dar se confruntă cu o rezistenţă acerbă din partea ucrainenilor. Cele două tabere sunt angajate într-un duel feroce de artilerie care a transformat în ruine o parte a oraşului.

De asemenea, Bahmutske este situat chiar lângă oraşul Soledar, scena unor confruntări violente.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski afirmase într-un mesaj transmis duminică seara că zona situată între cele două oraşe este ”unul dintre locurile cele mai sângeroase de pe front”.

Rusia a revendicat în luna septembrie anexarea regiunii Doneţk (est), împreună cu alte trei regiuni ucrainene (Lugansk, în est, Herson şi Zaporojie, în sud) în urma unor aşa-zise referendumuri care nu au fost recunoscute de Kiev şi de comunitatea internaţională, aminteşte AFP.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *