ExterneUcraina

Ucraina și Germania intenționează să construiască un parc eolian în jurul centralei nucleare de la Cernobîl

Ucraina și Germania au semnat o declarație de intenție privind construirea unui parc eolian în jurul centralei nucleare de la Cernobîl, relatează Ukrinform, citând postul de televiziune german ARD, Ukrainska Pravda.

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a vizitat o substație electrică la 50 de kilometri de Kiev pe 11 septembrie, în timpul vizitei sale în Ucraina.

Rachetele rusești și dronele kamikaze de fabricație iraniană au lovit de mai multe ori centrala electrică de 2.000 de megawați.

De asemenea, părți din instalații au fost grav avariate și ulterior reparate. Substația este acum împrejmuită cu plase pentru a intercepta dronele care zboară la înălțime mică.

Astfel, în timpul vizitei sale, Baerbock a abordat subiectul dezvoltării energiei regenerabile în Ucraina. Mai precis, ea crede că construirea unui parc eolian în jurul centralei nucleare din Cernobîl ar fi rezonabilă.

O declarație de intenție a fost semnată în timpul întâlnirii de la Ministerul Ecologiei și Resurselor Naturale din Ucraina.

Totodată, ministerul german de Externe a remarcat că iarna trecută s-au înregistrat peste 1.500 de atacuri asupra infrastructurii energetice a Ucrainei, așa că în centrul vizitei ministrului german de externe la Kiev se pune accentul pe măsurile de asigurare și protejare a alimentării cu energie electrică a populației, în special iarna.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *