Ucraina

Ucraina și Rheinmetall au bătut palma pentru fabrica de tancuri. Ucraina va produce tancuri după tehnologie germană

Rheinmetall a fondat o societate mixtă cu conglomeratul de stat ucrainean Ukroboronprom pentru a construi și repara tancuri în Ucraina, a informat vineri cotidianul Handelsblatt, citându-l pe directorul executiv al producătorului german de arme, relatează Reuters.

„Contractele au fost semnate”, a declarat directorul executiv Armin Papperger pentru Handelsblatt, adăugând că cooperarea va acoperi întreținerea și repararea vehiculelor blindate în Ucraina, în timp ce construcția tancurilor va fi pregătită în paralel.

Rheinmetall va deține un pachet majoritar de 51% în noua companie și va asigura managementul, a adăugat Handelsblatt.

Compania germană se așteaptă să semneze în zilele următoare contracte pentru încă două asociații mixte, pentru muniție și apărare aeriană, potrivit Handelsblatt.

„Ucraina va beneficia de un transfer cuprinzător de tehnologie, precum și de o furnizare pe termen scurt de echipamente militare din Germania”, a declarat Papperger pentru Handelsblatt.

Ziarul l-a citat pe șeful Ukroboronprom, Yuriy Husyev, care a salutat dorința Rheinmetall de a sprijini Ucraina în lupta sa împotriva Rusiei.

Astfel, s-ar oficializa și concretiza o serie de discuții cu oficialii ucraineni cu privire la construirea unei fabrici de tancuri în Ucraina.

Anunțul a provocat deja furia vicepreşedintelui Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev.

Papperger spunea anterior că Ucraina are nevoie de 600 până la 800 de tancuri pentru a câştiga împotriva forţelor ruse, de unde şi nevoia de a produce rapid noi tancuri, potrivit lui Papperger, citat de AFP. „Chiar dacă Germania ar pune la dispoziţie (Ucrainei) cele 300 de tancuri Leopard 2 ale Bundeswehr, acest lucru ar fi în mod clar insuficient”.

Rheinmetall a înregistrat o creștere a cheltuielilor pentru apărare de la invadarea Ucrainei de către Rusia anul trecut, Germania furnizând, de asemenea, ajutor și arme Kievului pentru a ajuta la respingerea forțelor ruse.

Rheinmetall produce muniție, alte echipamente militare și, de asemenea, tancurile Leopard pe care Germania a decis să le trimită în Ucraina, pe care compania le produce împreună cu Krauss-Maffei Wegmann.

Reamintim că producătorul german de armament a anunțat la începutul lunii aprilie că realizează la Satu Mare un centru de întreținere pentru armele occidentale folosite de Ucraina în războiul cu Rusia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *