ExterneUcraina

Ucraina și SUA vor lansa o producție comună de arme. Zelenski: „Este un lucru istoric. Ne pregătim să creăm un nou ecosistem de apărare cu Statele Unite”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că Ucraina va lansa o producție comună de arme cu SUA, relatează Sky News.

Măsura va permite Kievului să înceapă să producă sisteme de apărare antiaeriană ca parte a unui acord pe termen lung.

De asemenea, va crea locuri de muncă și o nouă bază industrială în Ucraina, a declarat vineri dimineața pe site-ul prezidențial, după ce liderul de la Kiev și-a încheiat o vizită în SUA.

„A fost o vizită foarte importantă la Washington, cu rezultate foarte importante”, a declarat Zelenski.

„Și un acord pe termen lung – vom lucra împreună astfel încât Ucraina să producă armele necesare împreună cu Statele Unite. Coproducția în [sectorul] apărării cu Statele Unite este un lucru istoric.”

Ucraina și-a intensificat eforturile pentru a stimula cât mai mult posibil producția internă de arme.

Ministerul pentru Industrii Strategice, care supraveghează producția de arme din Ucraina, a semnat acorduri de cooperare.

„Ne pregătim să creăm un nou ecosistem de apărare cu Statele Unite pentru a produce arme pentru a consolida în continuare libertatea și a proteja viața împreună”, a declarat președintele Zelenski, fără a dezvălui mai multe detalii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *