CSI / RusiaRăzboiUcraina

Ucraina susține că Rusia ar putea lansa o nouă campanie masivă de mobilizare

Armata ucraineană a declarat luni că se așteaptă ca Rusia să lanseze în curând o mare campanie de mobilizare pentru a încerca să recruteze sute de mii de soldați din interiorul Rusiei și din Ucraina ocupată, relatează Reuters.

Statul Major ucrainean nu a furnizat nicio dovadă care să susțină afirmația sa. Oficialii ruși au spus că nu există planuri actuale pentru un nou val de mobilizare și că Moscova este concentrată pe recrutarea de soldați profesioniști.

„O mobilizare forțată în masă a populației este așteptată în curând în Federația Rusă și în teritoriile ocupate temporar ale Ucrainei din cauza pierderilor catastrofale ale ocupanților”, a declarat Statul Major General.

Câți soldați ar putea recruta Rusia în noua campanie de mobilizare

Campania de mobilizare ar putea viza între 400.000 și 700.000 de recruți, a spus Statul Major, citând diferite estimări.

Acesta a spus că numărul de ruși recrutați la Moscova și Sankt Petersburg va rămâne „minim”, în timp ce rușii vor fi atrași în mare măsură din regiunile din afara celor două mari orașe rusești.

Statul Major General și-a emis declarația la câteva zile după ce un general al serviciilor ucrainene de informaţii militare a declarat că în prezent se află 420.000 de militari ruși în Ucraina.

Atât Rusia, cât și Ucraina tratează pierderile suferite pe câmpul de luptă ca pe un secret de stat.

Luna trecută, New York Times a citat oficiali americani care au spus, sub protecția anonimatului, că aproape 500.000 de soldați ucraineni și ruși au fost uciși sau răniți în război de la invazia pe scară largă a Rusiei din februarie 2022.

De altfel, ministerul britanic al apărării spunea încă din luna martie a acestuia an că Rusia pregătește o nouă campanie de recrutare pentru a face rost de 400.000 de soldați care să se ofere „voluntar”, dar probabil că autoritățile regionale vor recurge la constrângeri pentru a-și îndeplini cotele de înrolare impuse de Moscova.

Parlamentul Rusiei a extins în luna iulie vârsta maximă la care bărbații pot fi mobilizați pentru a servi în armată cu cel puțin cinci ani – în cazul ofițerilor de rang înalt, până la vârsta de 70 de ani.

Rusia ridică limita superioară de vârstă a bărbaților pentru a fi chemați pentru serviciul militar obligatoriu de la 27 la 30 de ani și a îngreunat evitarea de către tineri a recrutării, trimițând acum ordinele de chemare pe mail.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *