ActualitateExterne

Ucraina va lansa un registru al zonelor afectate de mine

Ucraina va lansa un registru de stat pentru zonele contaminate cu explozivi, potrivit unui raport al Ministerului Economiei.

„Crearea acestui registru este un pas crucial în deminarea umanitară. Implementarea sa va automatiza și accelera mai multe procese. De exemplu, registrul va permite monitorizarea aproape în timp real a activităților de deminare și va facilita o planificare mai eficientă a eforturilor viitoare”, a spus deputat Economie. Ministrul Ihor Bezkaravainyi a declarat într-un comunicat.

„Fermierii vor beneficia de obținerea cu ușurință de informații despre dacă terenurile lor sunt contaminate sau curățate”, a adăugat Bezkaravainyi. Oficialul a menționat că informațiile din registru vor fi vitale pentru investitori și proiecte care vizează restaurarea Ucrainei.

Oficialii ucraineni au raportat că aproape o treime din terenul Ucrainei, însumând aproximativ 174.000 de kilometri pătrați, a fost exploatat de când a început invazia pe scară largă a Rusiei, în februarie 2022.

Câmpuri de mine adânci între trupele ucrainene și pozițiile rusești înrădăcinate Ucraina a jucat un rol semnificativ în stoparea contraofensivei din 2023 și prevenirea eliberării teritoriilor ocupate.

Ucraina a primit peste 700 de milioane de dolari pentru proiecte de deminare umanitară pentru 2022-2027 de la parteneri internaționali, a anunțat Ministerul Economiei pe 4 aprilie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *