CSI / RusiaUcraina

Ucraina ”va testa și va utiliza” toate armele neinterzise pentru a-și elibera teritoriul, inclusiv Crimeea, declară Danilov

Ucraina ”va testa şi va utiliza” toate armele neinterzise pentru a-şi elibera teritoriul, inclusiv Crimeea ocupată ilegal de Rusia, a declarat vineri, 14 aprilie, secretarul Consiliului pentru Securitatea Naţională şi Apărare, Oleksii Danilov, citat de Reuters.

Comentariul lui Danilov intervine în timp ce Kievul ar urma să înceapă o contraofensivă în săptămânile sau lunile viitoare, urmărind să recucerească teritoriul aflat sub controlul rușilor în sudul şi estul ţării.

”Crimeea este teritoriul Ucrainei şi noi vom testa şi vom folosi acolo toate armele neinterzise de legile internaţionale, care vor ajuta la eliberarea teritoriilor noastre”, susţine el într-o postare pe pagina de Twitter.

Partenerii occidentali ai Kievului au furnizat un sprijin militar crucial, în special tancuri de luptă moderne şi vehicule de luptă blindate de la invazia pe scară largă a Rusiei declanşată în februarie 2022.

Dar ei nu au furnizat arme mai grele, precum avioane de vânătoare F-16, pe care Ucraina le-a cerut.

Kievul şi-a dezvoltat de asemenea propriile arme, precum drone şi racheta Neptun pe care afirmă că a utilizat-o pentru a scufunda nava amiral a Flotei ruse în Marea Neagră anul trecut.

Vă amintim că Rusia a anexat peninsula Crimeea în 2014.

La 24 februarie 2022, Moscova a lansat o invazie pe scară largă în Ucraina în ceea ce ea numeşte ”operaţiune militară specială”, denunţată de Kiev şi de Occident drept o agresiune neprovocată, ilegală şi nejustificată, prima de acest gen în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *