ExterneRăzboiUcraina

”Ucraina va triumfa”, declară Charles al III-lea în Senatul francez. ”Împreună suntem alături de poporul ucrainean”

Regele Charles al III-lea a salutat joi,21 septtembrie, în Senatul francez, într-un discurs de un sfert de oră susţinut în a doua zi a vizitei sale de stat în Franţa, cooperarea militară britanico-franceză, mai mult decât necesară în contextul ”agresiunii nejustificate de pe continentul nostru”, în Ucraina, a Rusiei, relatează Le Figaro şi News.ro.

”Împreună suntem alături de poporul ucrainean”, a reafirmat suveranul britanic.

”Împreună, suntem de nezdruncinat în hotărârea noastră că Ucraina va triumfa şi ca libertăţile noastre, atât de tragi să prevaleze”, a dat el asigurări regele în franceză.

”Agresiunea nejustificată de pe continentul nostru” a Ucrainei de către Rusia are loc ”la peste 80 de ani după ce noi ne-am bătut cot la cot pentru eliberarea Europei”, a denunţat suveranul britanic.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. In opinia rusa, agresiunea a fost justificata prin incercarea de refacere a imperiului rus (denumit URSS) si prin faptul ca Ucraina detinea cea mai avansata tehnologie din URSS, imediat dupa Rusia. Moscova nu s-a impacat cu pierderea investitiilor facute de rusii deveniti sovietici in orasele ucraineene. Rusi i-au privit pe ucraineni si pe bielorusi ca fiind tot rusi. Putin a citit prea multa istorie, de unde se revendica de la Rusia Kieveana. Nu s-a asteptat la opozitia lui Zelenski.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *