ActualitateExterne

Ucrainenii afirmă că au distrus 10 drone lansate de Rusia

Sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus toate cele 10 drone de atac lansate de Rusia în cursul nopţii, au declarat vineri forţele aeriene ucrainene, informează Reuters.

Forţele aeriene au precizat că Rusia a lansat şi două rachete antiaeriene ghidate, dar nu este clar ce s-a întâmplat cu rachetele.

Oleh Sinehubov, guvernatorul regiunii Harkov, din nord-estul Ucrainei, a declarat că trei case au fost incendiate în urma atacului Rusiei din timpul nopţii, care, potrivit acestuia, a vizat atât infrastructura, cât şi zonele rezidenţiale.

Trei persoane, inclusiv un copil de 11 ani, primesc ajutor medical, a declarat Sinehubov pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Reuters nu a putut verifica în mod independent aceste informaţii. Moscova neagă că vizează civili în ceea ce a declarat că sunt lovituri legitime asupra infrastructurii militare, energetice şi de transport din Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *