ActualitateExterne

Ucrainenii atacă din nou pe teritoriul Rusiei

Două drone au lovit o rafinărie de petrol din regiunea Rostov din Rusia în dimineața zilei de 15 mai, provocând explozii la instalație, a susținut guvernatorul Vasily Golubev, notează Kyiv Independent.

Forțele ucrainene au lansat o serie de lovituri cu drone menite să distrugă industria petrolieră a Rusiei în această primăvară. Oficialii de la Kiev spun că aceste atacuri sunt efectuate pentru a submina operațiunile militare ale Rusiei și pentru a riposta împotriva atacurilor Moscovei asupra infrastructurii energetice ucrainene.

Golubev a spus că două drone au lovit o rafinărie din districtul Proletarsky din regiunea Rostov, provocând două explozii la fața locului.

tacul nu a provocat un incendiu la instalație și nu au fost victime, potrivit lui Golubev.

Regiunea Rostov se învecinează cu Ucraina la sud-est. Un atac anterior asupra rafinăriei de petrol din Novoshakhtinsk din martie a determinat oprirea parțială a fabricii.

Grevele împotriva țintelor energetice ale Rusiei au stârnit critici din partea oficialilor americani, care au precizat clar că Washingtonul nu sprijină atacurile Ucrainei asupra rafinăriilor de petrol, invocând temerile că ar putea amenința piața mondială a energiei.

Ca răspuns, președintele Volodimir Zelenski a spus că Kievul are dreptul de a-și folosi propriile arme pentru a lovi adânc în interiorul Rusiei.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *