Război

Ucrainenii au efectuat cu succes un sabotaj la 600 km de granița ruso-ucraineană. Două elicoptere Ka-52 ale Forțelor Aeriene Ruse au fost distruse

Sabotorii ucraineni au aruncat în aer două elicoptere de atac Ka-52 ale Forțelor Aeriene rusești pe un aerodrom militar din regiunea Pskov. Exploziile au avut loc pe 30 octombrie. Informațiile despre aceasta au ajuns pe rețelele de socializare și în mass-media. La 31 octombrie, serviciul de informații militare al Ucrainei a emis o declarație în care a revendicat responsabilitatea pentru incident.

Ulterior, pe canalele Telegram a apărut o înregistrare video filmată de sabotori care au intrat pe teritoriul aerodromului militar din Veretje în plină zi și au plantat explozibili sub avioanele Ka-52 care se aflau acolo.

VEDEȚI VIDEO AICI – PE CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM

Autenticitatea înregistrării video este confirmată de investigatori din surse deschise. JB Schneider compară imaginile din satelit ale bazei aeriene și cele video, observând că similitudinile dintre structuri, vegetație și locația elicopterelor indică autenticitatea.

Canalul de telegrame Military Informant scrie că ucrainenii au folosit pentru sabotaj fitiluri rudimentare sovietice VZD-6h cu acțiune întârziată cu detonatoare MD-5M, care au fost apoi plasate în încărcături explozive montate pe elicopterele Ka-52.

Bombele au fost amplasate în plină zi și au fost detonate cu un cronometru cu fitil, seara târziu.

Astăzi, 1 noiembrie, REN TV și-a citat propriile surse, potrivit cărora, după ce au inspectat locul incidentului, ofițerii serviciilor speciale au găsit un alt dispozitiv exploziv. Obiectul suspect a fost atașat la fuselajul unui elicopter Mi-28. Explozia suspectă ar fi avut o putere de 400 de grame în echivalent TNT. Povestea a indicat că se lua în considerare un sabotaj.

Împreună cu aceste două elicoptere, Rusia a pierdut cel puțin 25 de elicoptere Ka-52 de la începutul invaziei militare din Ucraina (Forțele Aeriene aveau în total aproximativ 130).

În 2019, persoane din exterior se infiltraseră deja pe aerodromul Veretje fără să fie detectate. În acel moment, activiștii grupului Extreme Photographer au făcut fotografii și înregistrări video ale elicopterelor de atac Ka-52 ale Brigăzii 15 de Aviație a Armatei din Districtul Militar de Vest, precum și ale teritoriului aerodromului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *