Război

Războiul din Ucraina, ziua 377: Ucrainenii au respins peste 140 de atacuri inamice

Informații operaționale la ora 06.00 – 07.03.2023 privind invazia rusă. Forțele de apărare ucrainene au respins peste 140 de atacuri inamice în cinci direcții, scrie Statul Major General al Forțelor Armate.

“Principalele eforturi ale ocupanților se concentrează pe desfășurarea de acțiuni ofensive în direcțiile Kupyan, Liman, Bakhmut, Avdeev și Shakhtar. În ultimele 24 de ore, soldații ucraineni au respins peste 140 de atacuri inamice în aceste zone.

Inamicul a lansat 50 de atacuri aeriene și 5 atacuri cu rachete. În timpul loviturilor aeriene, inamicul a folosit 11 UAV-uri Shahed-136, dintre care 9 au fost doborâte. De asemenea, ocupanții au tras 59 de lansatoare de rachete, în special asupra zonelor populate. Amenințarea atacurilor cu rachete rămâne foarte probabilă pe întreg teritoriul Ucrainei.

Nu au fost detectate grupuri ofensive de invadatori în direcțiile Volyn, Polessk, Seversk și Slobozhansk. În ultimele 24 de ore, au fost vizate de focuri de armă zonele localităților Senkovka și Karpovichi din regiunea Cernihiv; Starikovo, Holyshevske, Pavlovka, Volfino și Grabivske din regiunea Sumy și Veternoye, Streleche, Krasnoe, Ternova, Ogirtsevo, Volchansk și Budarki din regiunea Harkov.

În direcțiile Kupiansk și Liman inamicul încearcă să străpungă apărarea noastră. Inamicul a desfășurat ofensive nereușite în direcția așezărilor Hryanikivka, Nevske, Belogorivka și Fedorivka și a efectuat focuri de artilerie în zonele așezărilor Putnikovo, Figolevka, Dvurechnaya, Hryanikivka și Krokhmalne din regiunea Harkov; Novoselovskoye, Stelmakhivka, Nevske, Chervonopovka și Dibrovka din regiunea Luhansk și Terny, Yampol, Razdolivka și Fedorivka din regiunea Donețk.

În direcția Bakhmut, inamicul, în ciuda pierderilor semnificative, continuă să ia cu asalt orașul Bakhmut și împrejurimile sale. În ultimele 24 de ore, inamicul a lansat 37 de atacuri numai în apropierea satului Dubovo-Vasilyevka. De asemenea, inamicul a desfășurat ofensive în zonele Belogorovka, Fedorovka, Zheleznyanskoe, Yagodnoe și Ivanovskoe – fără succes. Bombardamente de artilerie și mortiere au avut loc în zonele localităților Zheleznyanske, Orekhovo-Vasilyevka, Dubovo-Vasilyevka, Chasov-Yar, Bakhmut, Ivanovskoye, Stupochki, Druzhba, Toretsk, Majorsk și New York.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *