UcrainaUE / Nato

”Ucrainenii au reuşit să străpungă liniile defensive ale forţelor ruse şi înaintează”, declară Stoltenberg

Ucraina face progrese în contraofensiva declanşată în luna iunie pentru a recupera teritoriul cucerit de Rusia, chiar dacă acestea sunt lente din cauza fortificaţiilor şi câmpurilor de mine ruseşti, a afirmat joi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în Parlamentul European, transmite Agerpres.

”Ucrainenii câştigă treptat teren… Au reuşit să străpungă liniile defensive ale forţelor ruse şi înaintează”, a declarat Stoltenberg în cadrul Comisiei pentru Afaceri Externe a PE.

De la lansarea ofensivei, Kievul a avut dificultăţi în a străpunge liniile defensive ruse şi s-a confruntat cu tot mai multe critici în media din Occident că şi-a concentrat forţele în locurile greşite.

Astfel, potrivit lui Stoltenberg, era de aşteptat că actuala contraofensivă va înainta lent.

”Nimeni nu a spus că va fi uşor. Cu greu am văzut în istorie mai multe mine pe câmpul de luptă decât vedem astăzi în Ucraina. Prin urmare, era evident că urma să fie extrem de dificil”, a declarat el.

Ucrainenii ”fac progrese. Poate nu atât de mult pe cât speram noi, dar câştigă teren în mod gradual. Circa o sută de metri pe zi, ceea ce înseamnă că, atunci când ucrainenii câştigă teren, ruşii pierd teren”, a mai adăugat Stoltenberg.

Lăudând forţele ucrainene pentru realizările de pe câmpul de luptă, secretarul general al NATO a adăugat: ”Punctul de plecare este că armata rusă era a doua cea mai puternică din lume. Iar acum, armata rusă este a doua cea mai puternică din Ucraina. Este foarte impresionant din partea ucrainenilor”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *