Război

Ucrainenii distrug masiv echipamentele militare rusești. Câte atacuri au avut loc

Aviația forțelor armate ucrainene a efectuat noi lovituri asupra pozițiilor armatei ruse în cursul zilei: potrivit Statului Major al AFU, au avut loc 11 atacuri.

Ținta piloților ucraineni au fost echipamentele și armele rusești, precum și personalul.

“Unitățile trupelor de rachete au lovit 7 zone de concentrare a personalului, armelor și echipamentelor militare, 4 mijloace de artilerie și depozitul de muniții al inamicului”, a adăugat Statul Major General.

De asemenea, în cursul zilei, apărarea ucraineană a doborât 74 de drone de atac Shahed-136/131. Cu o zi înainte, Rusia a lansat 75 de drone spre Ucraina. Există răniți în rândul civililor pașnici. Infrastructura civilă a Ucrainei a fost avariată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Este bine ca ucraineenii reusesc sa distruga masiv echipamentele militare rusesti. Problema este ca nu reusesc ucraineeni sa distruga cate reusesc rusii sa faca. Deunazi s-a pus problema ca Nato (si tarile europene) sa se pregateasaca pt un eventual razboi cu Rusia in urmatorii 5-10 ani, intrucat se apreciaza ca Rusia isi va reface stocurile de arme pierdute “masiv” in Ucraina tocmai in acest interval de 5-10 ani, dupa care va fi din nou capabila de invazii. Tarile europene prefera sa folosesca banii in industrii civile (adica pt a obtine profit unele grupuri de interese), pe cand Rusia, sub conducerea lui Putin, directioneaza banii din petrol, aur, pietre pretioase spre inarmare. Doar Statele Unite poate tine pasul cu inarmarea Rusiei, in timp ce UE astepta pomana de la SUA. Ucraina a fost foarte optimista cand a afirmat ca va castiga razboiul. In contextul in care Ucraina nu dispune de militari fara numar, ca Rusia si in conditiile in care ucarineenii aflati deja pe front cer sa fie demobilizati (si in locul lor cine sa vina ?), Zelensky ar trebui sa-si puna problema daca nu cumva ar fi mai bine sa negocieze formarea granitelor pe aliniamentul actual al frontului, incat Ucraina sa nu piarda mai mult teritoriu. Nu vad cum Ucraina ar putea reusi sa-i iminga pe rusi, din moment ce vara aceasta ofensiva ucraineana nu a realizat mai nimic. Chiar daca ar veni armament mai mult pt Ucraina, nu prea are oameni deajuns si cei mobilizati nu prea mai au chef de lupta. Ce invatatura are de tras RM din povestea asta ? Doar Nato iti ofera garantia ca nu te invadeaza Rusia. Deci: ori “independenti” asteptand pe Rusia sa vina, ori in NATO (sub umbrela Nato).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *