InternaționalPolitică

Ucrainenii nu au intenția să-și predea țara: „Doar în visele erotice ale lui Putin”. Un fost sportiv s-a înrolat în armată din prima zi

Mulţi dintre sportivii de top ai Ucrainei sau foşti sportivi de performanţă s-au implicat activ în războiul contra ocupanților ruşi. Este şi cazul lui Alexei Lazarenko, în vârstă de 46 de ani, un fost hocheist de top care a evoluat pentru echipe ruseşti precum ŢSKA Moscova sau Spartak Moscova.

Alexei Lazarenko, care la începutul războiului era antrenor la o echipă din Harkov, s-a înrolat în armata ucraineană încă din prima zi. Asta după ce şi-a pus familia la adăpost. Sportivul spune că decizia Rusiei de a ataca nu l-a luat prin surprindere. 

„Războiul nu m-a luat prin surprindere, nu m-am panicat. Mi-am dat seama că va începe războiul după ce am văzut că Rusia și-a închis spațiul aerian. Mi-am trimis familia la Poltava cu două ore înainte de începerea războiului. După ce au bombardat periferia orașului mi-am încărcat mitraliera m-am dus la biroul de recrutare”, a declarat Alexei Lazarenko pentru Sport.ua.

Fostul sportiv spune că Ucraina nu va fi niciodată a ruşilor şi nimeni nu ia în calcul un asemenea scenariu. De asemnea, Lazarenko afirmă că păstrează legătura cu foştii săi coechipieri din Rusia şi că ruşii de rând ştiu exact ce se întâmplă în Ucraina şi nu sunt de acord cu operaţiunile autorităţilor.

„Posibilitatea de a da Ucraina rușilor există doar în visele erotice ale lui Putin. Nu iau în calcul această opțiune. Ei doar pot să ne distrugă orașele. Noi trebuie doar să rămânem calmi. Uite ce armată ridicolă au, întreaga lume râde de ei. Sigur, unii dintre noi vor muri. Dar cât valorează viețile noastre în comparație cu supraviețuirea țării? Avem copii. Dacă noi nu apucăm ziua de mâine, ei vor continua ce am început. Vor construi o țară nouă”,  a mai menționat Alexei Lazarenko.

Sursa: Observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *