CSI / RusiaRăzboiUcraina

Ucrainenii presează cu lovituri în spatele liniilor inamice: Moralul rusesc este la pământ, sunt condiții pentru o rupere a frontului în mai multe zone critice

Loviturile ucrainene asupra zonelor din spatele frontului rusesc degradează în mod demonstrabil moralul forțelor Moscovei din Ucraina, ceea ce ar putea amenința stabilitatea apărării rusești în mai multe zone critice ale frontului, notează Institutul pentru Studiul Războiului în ultima sa evaluare, scrie Hotnews.ro

Unitățile rusești de pe linia frontului, în special din sudul Ucrainei, s-au confruntat frecvent cu un moral degradat în urma loviturilor ucrainene asupra zonelor de ariergardă.

Sunt condiții pentru o rupere a frontului

Problemele de moral se pot intensifica și răspândi rapid în rândul unităților rusești de pe linia frontului în cazul în care o unitate aflată sub presiune cedează, ceea ce ar putea răspândi panica și ar putea reduce în mod semnificativ eficacitatea de luptă a altor forțe ale Moscovei.

Ruperea unei unități rusești de pe linia frontului ar amenința integritatea celorlalte apărări de pe linia frontului, iar o astfel de ruptură în linia frontului rusesc ar oferi o vulnerabilitate pe care forțele ucrainene ar putea să o exploateze.

De asemenea, este probabil ca forțele rusești să nu dispună de rezervele necesare pentru a face o rotație de trupe sau a înlocui rapid o unitate destrămată, ceea ce face imperativă păstrarea moralului în unitățile din linia frontului.

Problemele de moral referitoare la apărarea rusă împotriva operațiunilor de contraofensivă ucrainene sunt relevante doar dacă forțele ucrainene pot degrada moralul rusesc până la punctul de rupere și pot profita de acest lucru.

Aceste probleme de moral nu vor conta dacă forțele rusești nu cedează sub această presiune.

Nu există nicio modalitate de a prezice dacă, când sau unde ar putea ceda o unitate rusă sub o presiune susținută, dar forțele ucrainene creează condiții pentru a crește probabilitatea unei astfel de evoluții.

Furie din cauza loviturilor ucrainene de pe teritoriul rusesc

Loviturile ucrainene împotriva zonelor și mai departe de front, inclusiv adânc în Rusia, generează nemulțumire în spațiul informațional rusesc și stârnesc critici la adresa comandamentului militar rus, aceasta fiind probabil și intența Ucrainei.

Unii bloggeri de război ruși și-au exprimat furia față de recentele lovituri ucrainene asupra podului Kerci și au cerut forțelor ruse să vizeze familiile, casele și alte proprietăți ale factorilor de decizie ucraineni pentru a descuraja noi lovituri ucrainene împotriva zonelor din spatele forțelor rusești.

Milbloggerii au amintit de strategiile de represalii sovietice și rusești anterioare din Liban și din nordul Caucazului, iar unul a afirmat că este ușor pentru oficialii ruși să ignore necesitatea represaliilor, deoarece loviturile ucrainene nu au un impact direct asupra mijloacelor lor de trai.

Duminică, fostul ambasador al așa-zisei „Republicii Populare” Lugansk, Rodion Miroshnik, a afirmat loviturile împotriva Moscovei se normalizează, declarația venind după trei zile consecutive de presupuse lovituri ucrainene împotriva capitalei și a cerut forțelor ruse să efectueze loviturile de represalii „personal dureroase” pentru factorii de decizie care au ordonat loviturile contra Moscovei.

O sursă internă rusă a afirmat că apărarea aeriană rusă nu s-a activat pentru a se apăra împotriva unei lovituri efectuate peste noapte în weekend împotriva unei gări din orașul Kursk subliniind un fapt reclamat frecvent de bloggerii ruși, că forțele rusești nu reușesc să contracareze loviturile de pe teritoriul rusesc.

Ministerul britanic al Apărării a apreciat că, probabil, conducerea rusă a făcut presiuni asupra comandamentului Forțelor Aerospațiale Ruse (VKS) pentru a îmbunătăți acoperirea apărării aeriene rusești în vestul Rusiei, sugerând că atât conducerea superioară a Rusiei, cât și spațiul informațional ultranaționalist fac presiuni asupra comandamentului militar rus ca răspuns la lovituri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *