CSI / RusiaUE / Nato

UE a blocat active rusești în valoare de peste 17 miliarde de euro, în cadrul sancțiunilor aplicate Rusiei

UE a blocat active ruseşti în valoare de peste 17 miliarde de euro în cadrul sancţiunilor aplicate Rusiei după invadarea Ucrainei, a declarat comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders, publicaţiilor din grupul belgian Funke, preluate sâmbătă de dpa, transmite G4media.

„Până acum au fost blocate activele a 90 de persoane, peste 17 miliarde de euro în şapte state membre (ale Uniunii Europene – n. red.), inclusiv 2,2 miliarde în Germania”, a menționat comisarul.

Uniunea Europeană a adoptat opt pachete de sancţiuni împotriva Rusiei în cele opt luni de când a început războiului Rusiei în Ucraina, reaminteşte dpa.

De mai multe ori, politicienii ucraineni au cerut ca activele respective să fie folosite pentru reconstrucţia Ucrainei după război.

Despre acest subiect, Reynders a afirmat că „dacă banii confiscaţi de UE provin din activităţi infracţionale, este posibil să fie dirijaţi către un fond de compensare pentru Ucraina. Cu toate acestea, suma nu este nici pe departe suficientă pentru finanţarea reconstrucţiei”.

De asemenea, el a precizat că în cadrul sancţiunilor occidentale au fost blocate şi rezerve valutare de 300 de miliarde de euro ale băncii centrale a Rusiei.

„Din punctul meu de vedere, este cel puţin posibil să se păstreze aceste 300 de miliarde ca garanţie că Rusia va contribui voluntar la reconstrucţia Ucrainei”, a mai adăugat oficialul european.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *