CSI / Rusia

UE anunță noi sancțiuni împotriva Rusiei până în 24 februarie. Doar plafonarea prețului petrolului costă Moscova 160 mil euro în fiecare zi

Uniunea Europeană intenționează să aplice noi sancțiuni Rusiei până la împlinirea unui an de la invadarea Ucrainei, a declarat joi, în cadrul unei vizite la Kiev, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, agenției de presă AFP.

„Vom introduce, împreună cu partenerii noștri din G7, un plafon de preț suplimentar pentru produsele petroliere rusești, iar până pe 24 februarie – exact la un an de la începutul invaziei – ne propunem să punem în aplicare cel de-al zecelea pachet de sancțiuni”, a declarat von der Leyen în timpul unei conferințe de presă cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Sancțiunile existente „erodează” economia Rusiei, a spus ea, și „o aruncă înapoi cu o generație”, estimând că numai plafonarea prețului petrolului costă Moscova aproximativ 160 de milioane de euro în fiecare zi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Sanctiuniel ata de mult trambitate nu au nici o eficacitate cand vine vorba de Rusia, asta pt ca Rusia este din istorie cu saracia. Sanctiunile isi aveau rostul la o tara occidentala, deprinsa cu tariul in lux, dar nu la Rusia ! Sanctinile ma afecteaza mai degraba pe mine decat pe rusi, ca platesc motorina cu 8 lei !!! Voi va mandriti cu sanctiunile astea fara sa le pricepeti ! Aaaa, pe termen lung vor afecta economic Rusia, dar pe termen scurt sanctiunie nu duc DELOC la oprirea razboiului si nicidecum la infrangerea Rusiei. Sanctiunie se vor vedea peste 10 ani, dar nu azi, cand am avea nevoie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *