Actualitate

UE aplică principiul “ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”, Comisia Europeană va INTERZICE importurile din Rusia și va impune VIZE PENTRU RUȘI

Elaborat de deputatul polonez Jacek Wolski Saryush, proiectul a fost aprobat la 24 septembrie, în cadrul unei reuniuni a Comisiei.
„Prin acțiunile sale în adresa țărilor din Parteneriatul Estic, Rusia pune sub întrebare politica din vecinătatea estică a UE, pe care trebuie s-o protejăm”, se spune în proiect.

Conform membrilor Comisei Europene, UE trebuie să asigure respectarea deplină a legislației europene în rândul tuturor companiilor rusești, în special cele din domeniul energiei.

Mai mult, deputații au solicitat restricționarea importurilor de mărfuri din Rusia, respectiv, măsuri echivalente cu cele ale Rusiei împotriva țărilor din Parteneriatul Estic.

O altă prevedere a proiectul care a fost susținută de deputații europeni susține impunerea vizelor pentru cetățenii ruși, la fel precum Rusia a impus restricții de intrare în țară pentru cetățenii Republicii Moldova.

Potrivit deputaților, Comisia Europeană ar trebui să ia în considerare posibilitatea de a accelera procesul de liberalizare a regimului de vize cu țările din Parteneriatul Estic.

De altfel, urmează să se discute despre posibilitatea deschiderii accesului unilateral și deschis pentru produsele din țările din Parteneriatul estic spre piața UE și acordarea asistenței financiare.

Parlamentarii insistă asupra accelerării acțiunilor cu privire la integrarea energetică a partenerilor estici în piața UE, inclusiv cu sprijinul negocierilor la tema posibilei furnizări de energie reversibilă.

Parlamentul European a aprobat o rezoluția și a recunoscut presiunea Rusiei asupra țărilor din Parteneriatul Estic ca fiind inacceptabilă, la 12 septembrie.
 
Sursa: ua-today.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *