UcrainaUE / Nato

UE are o ”responsabilitate specială” față de Ucraina pe termen lung, susține Ursula von der Leyen

Uniunea Europeană are o ”responsabilitate specială” faţă de Ucraina pe termen lung, a anunţat miercuri, 21 iunie, preşedinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, la conferinţa pentru reconstrucţia Ucrainei de la Londra, potrivit Agerpres.

”Acest lucru este pentru nevoile imediate ale Ucrainei. Dar să vorbim despre viitor. Cred că Uniunea Europeană are o responsabilitate specială”, a declarat Ursula von der Leyen în discursul susţinut la Londra.

”Ucrainenii ne spun că atunci când îşi imaginează viitorul, văd steagul Europei fluturând deasupra oraşelor lor. Şi nu am nicio îndoială că Ucraina va fi parte din Uniunea noastră”, a mai adăugat șefa Comisiei Europene.

La rândul său, ministrul de externe german Annalena Baerbock a subliniat în intervenţia ei necesitatea de a lega reconstrucţia Ucrainei de procesul de aderare la Uniunea Europeană.

”Sunt convinsă că trebuie să legăm în continuare reconstrucţia Ucrainei şi procesul de aderare la UE. Scopul nostru este să ajutăm la reconstrucţia unei Ucraine care este pregătită pentru UE”, a afirmat şefa diplomaţiei germane la eveniment.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *