Integrare Europeană

UE aşteaptă rezultate concrete în implementarea foii de parcurs privind Acordul de Asociere UE-RM

Declarația a fost făcută astăzi la Chișinău de către deputaţii europeni, după întrevederea delegației Comitetului de Asociere Parlamentară UE-RM cu Prim-ministrul Pavel Filip.

Potrivit oficialilor, în cadrul întrunirii comune au fost discutate subiecte privind starea actuală a cooperării UE-RM, progresele înregistrate în implementarea agendei de reforme și situația financiară.

„Discuţia de astăzi a fost una constructivă, am vorbit despre fapte concrete, ci nu despre promisiuni. Dacă ne referim la o susţinere financiară, atunci UE este gata să intervină doar după semnarea unui acord cu Fondul Monetar Internaţional. Este important ca Guvernul de la Chişinău să aibă ambiţie politică în implementarea reformelor. Vedem progrese, dar aşteptăm rezultate mai bune, întrucît la următoarea reuniune, care va avea loc în toamna acestui an la Bruxelles, să analizăm detaliat aceste reuşite”, a declarat copreşedintele Comitetului Parlamentar din partea UE, Andi Cristea.

„R. Moldova este un partener extrem de important pentru noi, de aceea susţinem în continuare implementarea foii de parcurs pentru recîştigarea încrederii atît a UE, cît şi a cetăţenilor”, a afirmat Raportorul Parlamentului European pentru R. Moldova, Petras Auštrevičius.

Premierul Pavel Filip a menţionat că ministerele sînt gata să implementeze reformele şi să îndeplinească obiectivele ce se regăsesc în foaia de parcurs. „Există o mare dorinţă de a moderniza R. Moldova, de asta ne bucurăm că ţara noastră rămîne în lista statelor prioritare ale programului Parlamentului European şi sîntem susţinuți în îndeplinirea scopurilor propuse”, a menţionat Prim-ministrul Pavel Filip.

Reuniunea Comitetului Parlamentar de Asociere UE – R. Moldova se desfăşoară în perioada 18-19 mai, la Chișinău. Prima reuniune a forului a avut loc la Bruxelles, în perioada 21-22 septembrie 2015.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *