Externe

UE convine asupra unor noi sancțiuni împotriva Iranului din cauza reprimării protestelor

Miniștrii de externe ai Uniunii Europene au convenit să impună o nouă serie de sancțiuni împotriva Iranului după o reprimare brutală a protestelor antiguvernamentale.

Sancțiunile vor afecta 32 de persoane și organizații, inclusiv cercul de apropiați ai Gardienilor Revoluției iraniene, responsabili pentru violențele comise de forțele de securitate, care s-au soldat cu sute de morți și mii de persoane în detenție.

Ministrul german de externe, Annalena Berbock, a confirmat noul pachet de sancțiuni, adăugând că Germania a reușit să introducă această problemă pe agenda Consiliului ONU pentru Drepturile Omului.

“Nimănui din Teheran, Mashhad sau Isfahan nu i se poate permite să creadă că poate scăpa nepedepsit pentru că a comis infracțiuni fără consecințe. Europa și lumea ne urmărește”, a scris Berbok pe Twitter.

Se știe că Teheranul a descris în mod repetat protestele ca fiind revolte instigate de țări străine și a respins criticile internaționale privind violența forțelor de ordine ca fiind “ipocrizie”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *