Actualitate

UE NU va privi cu nepăsare rezultatul alegerilor din R. Moldova: Am investit PREA MULŢI BANI şi avem nevoie de parteneri de nădejde

Declaraţia îi aparţine ministrului român de Externe, Titus Corlăţean şi a fost făcută într-o emisiune la postul de televiziune Moldova 1.

„Nu putem rămâne indiferenţi la ce se va întâmpla după 30 noiembrie. Uniunea Europeană a investit deja în diferite proiecte milioane de euro, România, la fel, a investit enorm şi suntem gata să continuăm, dar avem nevoie de parteneri la Chişinău”, a declarat şeful diplomaţiei române.

El a anticipat că vor exista ”tot felul de tentaţii şi provocări, inclusiv din partea Federaţiei Ruse”, dar a atenționat că Executivul de la Chişinău va trebui să le gestioneze adecvat.

”Procesul de integrare europeană a României a fost unul anevoios, dar ţara noastră s-a aflat în altă situaţie – nu aveam regiune separatistă, iar cetăţenii îşi doreau în unanimitate aderarea la Uniunea Europeană. Noi nu am avut astfel de conflicte şi nu am fost nevoiţi să le gestionăm”, a mai spus Titus Corlăţean.

Ministrul roman de Externe a luat parte la reuniunea Grupului pentru Acțiunea Europeană a Republicii Moldova, desfășurată la Chișinău. La reuniune au participat reprezentanții diplomațiilor din cele 28 de state membre ale UE.
 
Sursa: abcnews.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *