CSI / RusiaRăzboiUcrainaUE / Nato

UE prelungeşte cu încă şase luni sancţiunile pentru războiul Rusiei din Ucraina

Consiliul European va extinde sancţiunile pentru agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei cu încă şase luni, până la 31 ianuarie 2024, a anunţat joi, 20 iunie, Consiliul UE într-un comunicat.

Măsurile au fost introduse pentru prima dată în 2014 „ca răspuns la acţiunile Rusiei de destabilizare a situaţiei din Ucraina” şi au fost extinse semnificativ din februarie 2022, ca răspuns la agresiunea militară „neprovocată şi nejustificată a Rusiei împotriva Ucrainei”, a reamintit Consiliul UE într-un comunicat de presă.

Sancţiunile includ în prezent restricţii care se referă la comerţ, finanţe, tehnologie şi bunuri cu dublă utilizare, industrie, transport şi bunuri de lux.

De asemenea, acestea acoperă: o interdicţie a importului sau transferului de ţiţei maritim şi a anumitor produse petroliere din Rusia către UE, o deconectare de la sistemul SWIFT a mai multor bănci ruse şi suspendarea activităţilor de difuzare şi a licenţelor mai multor instituţii media de dezinformare, susţinute de Kremlin.

În plus, au fost introduse măsuri specifice pentru a consolida capacitatea UE de a contracara eludarea sancţiunilor.

De la 24 februarie 2022, UE a adoptat 11 pachete de sancţiuni la adresa Rusiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *