InternaționalSpre UEUcraina

UE se va întinde în curând de la Lisabona la Lugansk, ministrul german de externe

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a declarat luni, la Kiev, că Uniunea Europeană se va întinde în curând de la Lisabona la Lugansk.

„Viitorul Ucrainei se află în Uniunea Europeană, comunitatea noastră de libertate, iar aceasta se va întinde în curând de la Lisabona la Lugansk. De asemenea, [Ucraina] își lărgește drumul spre UE cu fiecare sat, fiecare metru pe care îl eliberează și fiecare metru în care își salvează oamenii”, a declarat ministrul, care se află la Kiev pentru a participa la o reuniune informală a miniștrilor de externe din UE, potrivit cotidianului ucrainean Pravda și G4media.

Baerbock a subliniat că prietenii și partenerii europeni vor sprijini Ucraina pe această cale. În acest sens, ministrul a afirmat, de asemenea, că Ucraina este pregătită să implementeze reforme impresionante pe fondul teribilei agresiuni rusești.

„Este vorba de lucruri precum schimbarea legislației în domeniul juridic, în domeniul media, dar și în ceea ce privește combaterea corupției și discutăm deschis despre faptul că putem extinde această cale împreună cu partenerii noștri de aici, din Ucraina” a spus Baerbock.

Ministrul german de externe a sosit în Ucraina pentru a doua oară în această toamnă.

Olha Stefanișina, viceprim-ministru ucrainean pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică, a declarat că există un consens general în cadrul UE pentru deschiderea negocierilor de aderare între Ucraina și UE.

Astfel, în cadrul unei discuții cu noul ambasador al UE, Katarína Mathernová, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis că va îndeplini cele șapte criterii ale Comisiei Europene într-o lună.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Domnia sa din germania trebue sa dovedeasca o viziune mai larga si absolument ne’cesara pentru pacea in europa.
    Si anume :::: tratativele de aderare a rusiei in UE trebue sa inceapa ASTAZI.

    1. Aderarea Rusiei nu poate exista pana Rusia nu se retraege din Ucraina. Daca presupunem ca Ucraina ar adera inainte de Rusia, atunci Ucraina nu ar vota aderarea Rusiei. Nici altii nu ar vota aderarea Rusiei, ca de exemplu Romania. Nici Polonia nu cred ca ar vota. Ceea ce inseamna ca aderarea Rusiei la UE nu este posibila daca Rusia nu se retarege din Ucraina.

  2. Nu se va pune in discutie nici un fel de aderare cat timp nu va fi PACE. Existenta minoritatii ruse in regiunile estice ale Ucrainei este evidenta si drepturile omului trebuie respectate ( dreptul la scoala, biserica si utilizare limba materna in administratie ). Si nu numai ale minoritatii ruse, a tuturor minoritatilor de pe teritoriul lor, inclusiv ale romanilor/moldovenilor.
    Asa ca mai e mult pana departe. Rusia la ce face si gandeste in prezent, nu are nici o sansa sa adere la UE. Va iesi atat de slabita din acest conflict incat greu isi va mai reveni, poate doar dupa prabusirea dictaturii fesebisto-militare si renuntarea la visele de putere hegemonica mondiala. China e pregarita sa profite de slabiciunea ei, desi retoric acum s-ar afla in relatii excelente, numai ca si in China exista iminenta pericolului prabusirii dictaturii datorita somajului extins in randul tineretului si perspectivele de agravare ale crizei economice. Paradoxal, fara piata nordamericana, China e in pericol de prabusire.

  3. Mesajul meu de mai sus este NUL
    Rusia nu va intra niciodata in UE pentruca washingtonul o interzice categoric. Iar UE ii este interzis de america sa inceapa vreodata un asfel de demers.Este simplu de intzeles. O ruisie in europa vafi o lovitura mortala pentru sua din punct de vedere militar. Caci europa viseaza de mult timp o aliantza cu rusia pentru a se debarasa de suprematzia SUA. Dar visul va ramane vis pour toujours.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *