Actualitate

UE spune adevărul despre forțele armate ruse de pe teritoriul ucrainean

În cadrul jurnalului Oficial de luni, se menționează că oficialul Anatoli Antonov riscă să fie introdus în lista neagră, deoarece este și el "implicat în sprijinirea trupelor rusești în Ucraina ". Potrivit informațiilor implicat ar fi și generalul Arkadi Bakhin, dar și Andrei Kartapolov, un comandant militar rus superior, care ar fi "implicat în elaborarea și implementarea campaniei militare a forțelor rusești în Ucraina".

Textul din buletin este semnat de șeful relații externe al UE, Federica Mogherini.

Liderii UE au menționat, într-o declarație neoficială în luna august a anului trecut, cu privire la "agresiunea forțelor armate rusești pe teritoriul ucrainean". Oficialii UE separat, cum ar fi șeful Consiliului Donald Tusk, au făcut, de asemenea remarci agresive. Între timp, Ucraina, SUA, și NATO au vorbit de forțele rusești în Ucraina din iulie anul trecut. Nato și SUA au publicat  imagini prin satelit care vin drept dovadă.

Dar Mogherini e evitat până acum să pomenească despre armata rusă ce se află în Ucraina. Oficialul a vorbit doar despre anexarea Crimeei de către Moscova. Ultima dată când miniștrii de externe ai UE au publicat o declarație, în data de 29 ianuarie, au menționat despre "susținerea continuă a separatiștilor din partea Rusiei”. Aceștia au cerut "grupurilor armate străine" să părăsească teritoriul Ucrainei.

Nici un accident

La rândul său, purtătoarea de cuvânt al oficialului Mogherini, Maja Kocijancic, a declarat pentru EUobserver că noul limbaj în Jurnalul Oficial nu este un accident. Aceasta a spus că, limbajul reflectă "dovezi, subliniind responsabilitatea Rusiei", în acest conflict.

Un diplomat european, care a cerut să nu îi fie trecut numele, a remarcat: "Această nouă formă de război, rusă – folosind tancuri și soldați, fără insigne – este ceva ce nu am mai văzut. Deocamdată încercăm să găsim o modalitate de a fi trași la răspundere".

Un al doilea diplomat european a adăugat: "Ultima versiune a textului Jurnalului Oficial, este un mesaj clar și ușor de înțeles împotriva propagandei Rusă și toate minciunile despre angajamentul non-rus în conflictul militar".

Jurnalul Oficial din 16 februarie a relatat, de asemenea și natura fabricată a "separatismului". Cele mai multe dintre entitățile sunt batalioane de luptători neregulate ale Rusiei în Ucraina. Dar unul dintre ei este "Novorusia", o "mișcare publică" rusă, numită după conceptul Kremlinului, sau "New Rusia", fac parte din Rusia, din motive de rudenie.

Jurnalul Oficial a menționat că Novorusia este condusă de Igor Strelkov, care este deja pe lista neagră a UE-pentru organizarea insurgenței din Donețk, în estul Ucrainei.

Portalul european scrie că acesta este un "agent rus … identificat ca fiind un membru al personalului Direcției de Informații principal de Stat Major al Forțelor Armate ale Federației Ruse (GRU)".

sursa: euobserver.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *