CSI / Rusia

UE suspendă discuţiile cu Rusia dacă acesta va impune embargoul alimentar împotriva Ucrainei

„Am spus clar că, dacă Rusia va introduce restricţii de la 1 ianuarie, acest lucru nu va avea nimic de a face cu acordul privind zona de liber schimb, în ​​opinia noastră, această va fi o decizie politică. Atunci vom opri discuţiile noastre trilaterale (cu privire la acordul privind zona de liber schimb între Ucraina şi UE)„ a spus el.

Burge a adăugat că de pe urmă embargoului va avea de suferit mai mult Rusia decât Ucraina.

„Poate că (Rusia) va introduce embargou agricol şi vor creşte tarifele la unele produse, dar Rusia va avea nevoie de unele dintre aceste produse. În orice caz se vor lovi singuri. Cred că Ucraina va supravieţui”, a spus Burge.

„Pe 1 decembrie, la o ora după începerea reuniunii ministeriale, Rusia a scos în mod neaşteptat o nouă propunere – un nou text, care nu a fost văzut înainte … în următoarele săptămâni va fi o reuniune la nivel tehnic … Până în prezent nu s-a planificat nimic la vârf înalt” – a adăugat reprezentantul UE.

Reamintim, pe 1 decembrie, la Bruxelles, a avut loc o întâlnire trilaterală în formatul „Ucraina-Rusia-UE” privind punerea în aplicare a acordului de liber schimb între UE şi Ucraina.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *