Ultima oră

UE suspendă discuțiile despre Acord pentru că puterea din Ucraina spune UNA și face ALTCEVA. Fule: “Argumentele lor nu au nici o legătură cu realitatea”

UE amână lucrul cu autoritățile ucrainene privind acordul cu Ucraina. Acest lucru a fost anunțat de către Stefan Fule, Comisarul UE, pe contul său de Twitter. 

"Cuvintele și acțiunile președintelui și Guvernul Ucrainei cu privire la Acordul de Asociere diverg tot mai adânc și mai adânc, argumentele lor nu au nici o legătură cu realitatea," – a scris Fule.

Reamintim că premierul Azarov a declarat de mai multe ori că semnarea Acordului ar produce pierderi economice Ucraineni. Realitatea este că sancțiunile unilaterale și ilealge ale Federație Ruse sunt cele care produc pierderi economice NU prevederile acordului de asociere, poziție pe care a insistat și Ministerul de Externe al Lituaniei, Linas Linkevicius, într-un interviu pentru publicația pravda.com/ua/

Uniunea Europeană suspendă lucrările în vederea unui acord de asociere cu Ucraina. Hotărârea a fost făcută publică, duminică, de comisarulul european pentru Extindere Stefan Fuele. Acesta a argumentat că o continuare a negocierilor cu Kievul depindea de un angajament clar din partea Ucrainei, care nu a fost luat.

Bruxelles-ul a anunţat Ucraina că o continuare a negocierilor depindea de un "angajament clar în vederea unei semnări, (dar) n-a primit vreun răspuns" în acest sens, a declarat comisarul european pentru Extindere Stefan Fuele, într-un mesaj postat pe Twitter şi citat de Mediafax.

Ucraina a refuzat la finalul lunii noiembrie să semneze acordul de asociere cu UE, autorităţile de la Kiev preferând o apropiere economică de Rusia.

La scurt timp, protestele de stradă din capitala ucraineană s-au intensificat, sute de mii de oameni cerând în stradă demisia Guvernului şi a preşedintelui Ianukovic.

UE şi SUA au susţinut mişcările de stradă de la Kiev.

Manifestaţii de amploare au loc din nou, duminică, la Kiev.

Aproximativ 200.000 de opozanţi proeuropeni s-au reunit în Piaţa Independenţei, relatează AFP.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *