Externe

UE urmărește obținerea unui acord comercial cu India pentru ca aceasta să-și reducă legăturile cu Rusia

Uniunea Europeană intenționează să relanseze discuțiile comerciale cu India în încercarea de a oferi națiunii din Asia de Sud o alternativă viabilă pentru a se putea depărta de Rusia, informează Bloomberg.

Pe lângă comerț, UE va urmări un consiliu tehnologic cu India, care ar putea include discuții cu privire la regulamentul general privind protecția datelor, rețelele sociale și eforturi mai ample de digitalizare, a spus oficialul, care a cerut să nu fie identificat deoarece discuțiile sunt private.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, plănuiește să se întâlnească cu prim-ministrul indian Narendra Modi pe 25 aprilie. UE este al treilea partener comercial al Indiei și reprezintă comerțul cu mărfuri în valoare de 62,8 miliarde de euro (67,8 miliarde de dolari).

Ambele UE și SUA încearcă să stabilească legături mai strânse cu India, care este cel mai mare cumpărător de arme rusești din lume, despre care spune că le folosește pentru a descuraja agresiunea din partea vecinilor Pakistan și China.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *