Internațional

UE urmează să ofere 3,6 miliarde de euro Africii, în contextul crizei imigranților

Această rară reuniune la vârf între peste 50 de lideri de pe cele două continente este cea mai recentă parte a strategiei Uniunii Europene (UE) de înfruntare a celui mai mare aflux de refugiaţi şi migranţi cu care se confruntă Europa de la al Doilea Război Mondial încoace.

Banii au menirea să-i convingă pe liderii africani să accepte să reprimească “imigranţii economici” din UE, în contextul în care ţările africane se tem că ar urma să piardă miliardele de dolari pe care îi trimit acasă cetăţenii lor care muncesc în străinătate.

Comisarul european pentru Migrare Dimitris Avramopoulos a anunţat că naţiunile europene îşi vor “consolida cooperarea” cu ţările africane în vederea protejării refugiaţilor, trimiterii înapoi acasă a migranţilor şi opririi celor care îi trafică, oferind totodată ţărilor africane canale oficiale de migrare.

“De aceea este atât de important Summitul de la Valletta”, sublinia comisarul la începutul săptămânii.

Ca stimulent, Comisia Europeană (CE) creează un “fond fiduciar” pentru Africa în valoare de 1,8 miliarde euro şi îndeamnă statele membre UE să adune această sumă – însă o sursă europeană afirmă că nu este sigură că acest îndemn ar urma să fie ascultat.

Aceşti bani urmează să fie direcţionaţi către lupta împotriva cauzelor profunde ale migraţiei – sărăcia şi conflictele armate.

sursa: presalibera.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *