Culinar.md

Ulei, făină și pâine din semințe de struguri produse de Vegetal Org

Mai mult, mulţi nutriţionişti recomandă cu toată căldura pâinea făcută din semințe de struguri întrucât cercetările au dovedit că ele conțin antioxidanți și pot juca un rol important în îmbunătățire sănătății cardiovasculare, ajută creierul, pielea și sănătatea oculară. De asemenea, este antibacterian, antiviral și antiinflamator.

Studiile arată că uleiul din semințe de struguri îmbunătățește starea mentală și ajută la prevenirea senilității. Strugurii și produsele pe bază de struguri sunt o clasă de produse dietetice, care au demonstrat potențial chemoprotectiv față de cancer și sunt cunoscute că îmbunătățesc sănătatea umană.


Ulei din semințe de struguri

Per total, studiile efectuate de la diferite grupuri de studiu concluzionează că produsele pe bază de struguri sunt surse excelente a diferitor agenți anti-cancer și consumul lor regulat ar trebui să fie benefic pentru populația generală.


Praf din semințe de struguri

Mai nou, acum praful din semințe de struguri se produce și în Moldova de către compania „Vegetal Org”, dar și ulei din semințe de struguri, presat la rece. Pâinea din acest praf poate fi coaptă acasă, alături de cei dragi, sau comandată la brutărie. Cert e că această pâine, de culoarea Cabernetului, are o aromă deosebită și un gust inconfundabil. 


Pâine din praf din semințe de struguri

Așadar, dacă sunteți curioși să aflați gustul acestei pâini sănătoase, dar și al uleiului, care este bun în salate, cât şi în aluaturi, puteți merge pe data de 29 septembrie la Festivalul etno-gastronomic „Bostaniada”, din satul Lozova, raionul Străşeni.

Prețul unei sticle de ulei variază între 95 și 105 lei, iar, în prezent, grație unei promoții, puteți cumpăra uleiul cu circa 80 lei. 

Culinar.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *