Actualitate

Uleiul continuă să se scumpească. Gavrilița cere explicații

Uleiul continuă să se scumpească, asta, în condițiile în care producătorul a anunțat că prețurile vor rămâne neschimbate. În cadrul ședinței de astăzi, 14 septembrie, a Guvernului, Natalia Gavrilița a declarat că primește semnale din teritoriu că prețul uleiului continuă să crească.

„În continuare vedem o creștere de prețuri. Pentru mine exista această precocupare când aud că o companie face o conferință de presă și spune că nu se va scumpi. Trebuie să vedem unde se rupe lanțul. Noi avem un comitet unde discutăm despre prețuri și aș vrea să reanimăm lucrul acestui comitet. Să adaugam ANSA și sa facem un mecanism să vedem datele în practică”, a declarat Gavrilița.

La începutul verii, CSE a inclus uleiul în lista produselor social-importante. Astfel, producătorii și realizatorii au dreptul la un adaos comercial limitat în prețul de vânzare. De atunci, fabrica de ulei din Bălți încasează 29 de lei pentru litrul de ulei, iar pe rafturile magazinelor acesta se vinde cu cel mult 35 de lei, potrivt Realitatea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *