Actualitate

Uleiul de cocos te ajută să arăți cu 10 ani mai tânără

Uleiul de cocos oferă o varietate de beneficii pentru sănătate, inclusiv îngrijirea pielii și a părului, îngrijirea dentară, îmbunătățirea metabolismului și pierderea în greutate. Vorbiți întotdeauna cu medicul sau dermatologul înainte de a vă auto-trata pentru orice problea legata de stare dumneavoastra de sănătate sau de piele.

Uleiul de cocos conține antioxidanți care vă protejează organismul împotriva daunelor provocate de radicalii liberi.

De asemenea, are proprietăți antifungice și antibacteriene care pot ajuta la vindecarea pielii. Potrivit studiilor, corpul tău transformă acidul lauric în monolaurină, care poate ajuta în tratarea anumitor virusuri și bacterii, cum ar fi herpesul și gripa.

În plus, aceasta poate lupta împotriva bacteriilor dăunătoare, cum ar fi monocytogenes și protozoare cum ar fi giardia lamblia. Atunci când este folosit ca ulei de masaj pentru piele, uleiul de cocos este, de asemenea, un hidratant eficient.

CAUZE
Ridurile și alte modificări ale pielii sunt frecvente pe măsură ce îmbătrâniți. Potrivit Centrului Medical al Universității din Maryland, unele cauze comune ale ridurilor sunt influențele genetice și expunerea la soare.

Ridurile legate de vârstă sunt cauzate de scăderea numărului de celule adipoase de sub dermă, iar astfel stratul interior de piele începe să se subție. În plus, pe măsură ce îmbătrâniți, capacitatea pielii de a se repara se micșorează, ceea ce duce la o vindecare mai lentă a rănilor.

Dezvoltarea ridurilor de la expunerea la soare este ceea ce este cunoscut sub numele de „photoaging”. Aceasta este cauzată de expunerea la radiații ultraviolete de la soare și poate duce la îmbătrânirea prematură.

TRATAMENT
Potrivit studiilor, putem folosi ulei de cocos pentru riduri. Uleiul de cocos este un ulei de masaj excelent pentru piele și poate fi folosit ca un hidratant eficient pentru toate tipurile de piele. Acesta poate fi masat în piele în fiecare seară înainte de culcare pentru a ajuta la reducerea aspectului liniilor fine și a ridurilor și pentru a reduce îmbătrânirea prematură. În plus, poate fi utilizat pentru a trata anumite afecțiuni ale pielii cum ar fi psoriazis, eczeme și dermatită.

Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi atunci când aplici un astfel de tratament:

– curățați-vă fața și clătiți-o cu apă rece;
– luați câteva picături de ulei de nucă de cocos pe vârful degetelor;
– aplicați-vă pe față și pe gât, dar pielea sa fie umezita. Masați în mișcări circulare pentru câteva minute;
– lăsați uleiul peste noapte;

PREVENIRE
Îmbătrânirea este un proces care nu poate fi oprit, dar există modalități de a avea grijă de pielea noastră pentru a o păstra tânără cât mai mult timp posibil. Dacă petreceți mult timp în aer expus la soare, utilizați o cremă cu un factor de protecție solară de cel puțin 15 pentru a vă proteja pielea de razele ultraviolete.

În plus, dacă sunteți fumător, încercați să opriți sau să reduceți fumatul. Studiile arată că fumatul poate provoca îmbătrânirea prematură. Fumătorii mari sunt de aproximativ cinci ori mai predispuși să dezvolte riduri excesive, decât nefumătorii.

AVERTIZARE
Uleiul de nucă de cocos poate fi folosit atat la exterior, cat si interior (pentru consum). Cu toate acestea, uleiul de cocos nu este recomandat pentru cei care suferă de hipertensiune arterială. În plus, atunci când este utilizat în exces, uleiul de cocos poate fi dăunător.

Sursa: criteriul.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *