Sănătate

Uleiul de rozmarin: beneficii pentru păr şi piele

Pentru că are în compenenta antioxidanţi fenolici, uleiuri volatile esenţiale, vitamina A, B şi C, această „plantă minune" cu proprietăţi antiinflamatorii, antialergice, antifungice şi antiseptice este de un real ajutor pentru organismul uman.

În bucătărie este folosit, cel mai adesea, pentru condimentarea preparatelor din legume, însă oferă o savoare deosebită şi cărnii.

Beneficiile utilizării rozmarinului sunt multiple, însă, cel mai adesea este utilizat pentru tratarea gastritelor şi a problemelor gastro-intestinale, stimularea apetitului şi favorizarea secretiei bilei.

Este folosit, de asemenea, că adjuvant în tratamentul afecţiunilor sistemului nervos, contribuie la mărirea capacităţii de concentrare şi este benefic şi pentru cei care suferă de artrită sau reumatism. În acest sens, rozmarinul poate fi consumat sub formă de ceai, tinctura sau ulei esenţial.

Care sunt, însă, beneficiile utilizării uleiului esenţial de rozmarin, afli mai jos:

1. Pentru că poate fi utilizat în diferite scopuri terapeutice, uleiul esenţial de rozmarin este o adevărată „poţiune magică" care îţi va oferi atât de multe beneficii, încât te vei îndrăgosti iremediabil de el!

Folosit pentru îngrijirea părului, ajută la o creştere rapidă a podoabei capilare şi încetineşte, în acelaşi timp, procesul de cădere a părului. De asemenea, poate fi utilizat în tratamentul problemelor scalpului, eliminând cu succes mătreaţă.

Îţi poţi face chiar tu o masca acasă, iar pentru acest lucru ai nevoie de: 5-10 ml de ulei de jojoba presat la rece şi 3-6 picături de ulei de rozmarin, care se amestecă şi se încălzesc la o temperatura medie. Se aplică apoi pe par, atât pe lungime, cât şi la rădăcina. Masca se lasă aproximativ 2 ore pe par.

2. Pentru refacerea pielii obosite şi îmbătrânite, uleiul esenţial de rozmarin poate fi utilizat în diferite combinaţii. Alături de câteva linguri de lapte şi apă, vei face o masca revitalizantă, perfectă pentru pielea obosită.
În tratamentul ridurilor îl poţi folosi împreună cu ulei de muşeţel şi ulei de germeni de grâu presat la rece.

3. Uleiului esenţial de rozmarin este de un real ajutor şi în îngrijirea orală, putând fi utilizat în locul apei de gură, pentru că ajută la eliminarea respiraţiei urat mirositoare.

4. Aşa cum menţionăm şi mai sus, această „poţiune" este de un real ajutor atunci când ai nevoie de o mai bună concentrare, pentru că stimulează activitatea mentală şi îmbunătăţeşte, în acelaşi timp, memoria.

5. La fel de bine poate fi „exploatată" şi în tratarea problemelor reumatice şi musculare, îndepărtând rapid durerea.

Foarte important de menţionat este că uleiul de rozmarin trebuie consumat în doze raţionale, deoarece poate cauza reacţii alergice. De asemenea, nu este indicat femeilor însărcinate sau celor care alăptează.

Dincolo de aceste restricţii, uleiul esenţial de rozmarin are extrem de multe beneficii pentru organism, încât sigur îi vei găsi o întrebuinţare!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *