CSI / Rusia

Ultima idee rusească în materie nucleară: „Vom şterge SUA de pe faţa pământului cu ajutorul geografiei”

Aceste lovituri nucleare vor avea consecinţe catastrofale pentru continentul nord-american.

Autorul acestei idei este preşedintele Academiei în probleme geopolitice, Konstantin Sivkov. În paginile publicaţiei militare ruse „Voyenno-promyshlennyy kuryer”, acesta a expus planul sau privind „distrugerea garantată a inamicului”, prin lovirea celor mai vulnerabile puncte ale SUA din punct de vedere geografic.

Referindu-se la opiniile geologilor, „expertul” rus subliniază faptul că „Yellowstone Supervolcano ar putea exploda în orice moment”. Vulcanul se apropie de perioada să de activizare şi, prin urmare, e „suficientă o mică zdruncinătură” pentru a iniţia eruperea catastrofală a acestuia. Că urmare a acestei erupţii, SUA vor dispărea de pe faţă planetei, spune Sivkov.

A două mare vulnerabilitate geografică a SUA este falia San Andreas, care din punct de vedere geofizic este extrem de instabilă. Această are o lungime de 1.300 km şi reprezintă practic linia de coliziune a plăcilor tectonice a Pacificului şi Americii de Nord. „O armă nucleară suficient de puternică va declanşa evenimente catastrofale de tip tsunami, care vor distruge complet infrastructură Statelor Unite de pe coasta pacifica”, – spune expertul.

În schimb, potrivit lui Sivkov, Rusia este apărată natural de un atac tsunami sau erupţie vulcanică.

Este necesar că Rusia să dezvoltă o astfel de „mega-armă asimetrică” până în 2020-2025.

Pentru Rusia este vital să creeze această armă, deoarece este acum într-o poziţie „incomparabil mai rea decât cu o jumătate de secol în urmă.Cu o economie slăbită şi cu avantajul moral al ideii comuniste pierdut, Rusia nu poate concura cu NATO şi aliaţii săi, care se apropie tot mai mult de graniţele Rusiei”, redă publicaţia australiană „teoria conspiraţionistă” a lui Sivkov.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *