Externe

Ultima încercare disperată pentru căutarea submersibilului Titan, până la expirarea rezervelor de oxigen

Un vehicul operat de la distanţă „a ajuns pe fundul mării” şi a început să caute, joi dimineaţă (ora locală), submersibilul Titanic dispărut de duminică în timp ce se scufunda spre epava Titanicului, a anunţat Garda de Coastă a SUA.

„Nava canadiană Horizon Arctic a desfăşurat un ROV care a ajuns la fundul mării şi a început căutarea submarinului dispărut”, a scris pe Twitter Garda de Coastă a SUA.

Aceasta a adăugat că şi „nava franceză L’Atalante îşi pregăteşte ROV-ul pentru a intra în apă”.

Rezervele de oxigen de pe submersibilul Titan, la bordul căruia sunt cinci oameni, sunt, teoretic, pe cale de a se epuiza, iar eforturile de căutare s-au intensificat.

Noi nave de înaltă tehnologie şi personal medical s-au deplasat la locul de căutare, în timp ce eforturile de salvare ajung la un moment crucial, a declarat un oficial al Pazei de Coastă. Contraamiralul John Mauger a declarat joi pentru NBC că misiunea de căutare şi salvare va continua odată cu sosirea „noilor capacităţi”. Acestea includ un ROV Magellan, o navă echipată unic a cărei utilizare a fost solicitată de grupul Explorers Club la începutul operaţiunii de căutare.

Mauger a mai spus că personalul medical care are „expertiză medicală de adâncime”, iar o cameră hiperbară este, de asemenea, pe drum.

„Continuăm să descoperim, în cazuri deosebit de complexe, că dorinţa oamenilor de a trăi într-adevăr trebuie să fie luată în considerare, aşa că vom continua să căutăm şi vom continua eforturile de salvare, punând această nouă capacitate la dispoziţie în această dimineaţă”, a spus el pentru NBC.

Totuşi, speranţele de a fi salvaţi cei cinci oameni de la bord sunt din ce în ce mai mici. Rezerva de oxigen ajungea teoretic până joi la ora 15:00, ora României.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *