Social

ULTIMA ORĂ! Air Moldova anunță restructurarea accelerată. Toate zborurile, suspendate pentru o perioadă nedeterminată

Air Moldova a depus în instanță cererea de aprobare a restructurării accelerate a companiei, care este un plan de acțiuni, ce are drept scop evitarea falimentului companiei aeriene, soluționarea problemelor existente și acceptarea investițiilor. Potrivit unui comunicat al companiei, restructurarea, solicitată în instanță de Air Moldova, reprezintă utilizarea unui complex de instrumente în scopul depășirii dificultăților financiare și restabilirii viabilității economice a companiei, transmite Deschide.md.

„Procedura de restructurare este soluția identificată de companie care ar permite investiții externe. Investitorii sunt gata să investească în Air Moldova în jur de 50 de milioane de dolari. Aceste investiții ar permite soluționarea problemelor financiare ale companiei  și suplinirea flotei proprii. Investițiile în companie nu pot fi realizate fără procedura de restructurare accelerată din cauza riscului sporit a unui atac din partea creditorilor existenți”, precizează Air Moldova.

Operatorul susține că restructurarea accelerată  va permite companiei să  primească aceste investiții strict pentru dezvoltarea companiei, ca ulterior, în timp să fie achitate și datoriile existente.

Astfel, până la pronunțarea deciziei instanței, privind acceptarea sau respingerea cererii înaintate de Air Moldova, compania va suspenda operarea zborurilor și vânzărilor de bilete începând cu data de 2 mai 2023.

Reluarea activității va fi posibilă în termen de 3 zile de la pronunțarea deciziei de către instanță.

Odată cu acceptarea de către instanță a cererii de restructurare accelerată, compania Air Moldova va relua operarea zborurilor și comercializarea biletelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *