Social

ULTIMA ORĂ! Ambasadorul R. Moldova la Moscova – convocat la Ministerul rus al Afacerilor Externe

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii, a fost convocat la Ministerul rus al Afacerilor Externe. Informația a fost făcută publică de agenția rusă TASS, care citează surse din cadrul MID-ului de la Moscova.

Pentru moment, nu este clar motivul convocării lui Lilian Darii la Ministerul de Externe al Federației Ruse.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a confirmat că a fost informat în această dimineață despre convocarea lui Darii, menționând că nu cunoaște scopul acesteia. Purtătorul de cuvânt al MAEIE, Igor Zaharov, a declarat că va reveni în curând cu detalii.

TASS lasă să se înțeleagă că ar fi vorba de un răspuns la convocarea ambasadorului Rusiei, Oleg Vasnețov la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), potrivit Ziarul Național.

„Pe 22 iunie curent, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldovei l-a convocat pe ambasadorul rus, Oleg Vasnețov, în legătură cu declarația guvernatorului interimar al regiunii Herson, Vladimir Saldo, despre un posibil răspuns rusesc la bombardarea podului Chongar. Acesta a pomenit despre un pod de la granița R. Moldova”.

Vă amintim că autoritățile de la Chișinău au condamnat declarațiile guvernatorului din Herson, Vladimir Saldo, care a sugerat că armata rusă va lovi podul de la Giurgiulești.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) informează că „condamnă cu fermitate declarațiile recente ale unui reprezentant al Federatiei Ruse din Herson, teritoriu ucrainean aflat sub ocupație rusă, în care a fost amenințată direct R. Moldova”.

„Republica Moldova condamnă cu fermitate declarațiile recente ale unui reprezentant al Federatiei Ruse din Herson, teritoriu ucrainean aflat sub ocupație rusă, în care a fost amenințată direct țara noastră. Astfel de declarații sînt total inacceptabile. Nu vom tolera un astfel de limbaj îndreptat împotriva Republicii Moldova. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene va convoca, în regim de urgență, șeful misiunii diplomatice al Federației Ruse in Republica Moldva, solicitîndu-i explicații corespunzătoare”, se arată într-o notă oficiale a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău.

Premierul României, Marcel Ciolacu a scris, joi, 22 iunie, pe pagina sa de Twitter, că după amenințările guvernatorului din Herson cu atacarea podului de la Giurgiulești că ”astfel de declarații la adresa Republicii Moldova care vizează și o parte a teritoriului României sunt inacceptabile” și că ”lovirea infrastructurii civile e crimă de război”.

”RO condamnă ferm declarațiile așa-zisului “reprezentant” al RU în Herson, regiune 🇺🇦 ocupată ilegal de RU. Astfel de declarații la adresa RMD 🇲🇩 &care vizează și o parte a teritoriului 🇷🇴, Aliat @NATO, sunt inacceptabile.Totodată,lovirea infrastructurii civile e crimă de război”, se arată în postarea lui Marcel Ciolacu.

Guvernatorul Hersonului, Vladimir Saldo, a amenințat că armata rusa va lovi podul de la Giurgiulești ca răspuns la atacul de azi al ucrainenilor asupra unui pod care leagă regiunea ucraineana Herson de Crimeea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *