Actualitate

ULTIMA ORĂ! ANRE a aprobat noul tarif la gaz. Câți lei vom scoate din buzunar?

Astăzi, 4 august, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat noul tarif la gazele naturale. Astfel, prețul la gaze naturale pentru consumatorii casnici a crescut la 22,99 de lei cu TVA inclus.

Astfel de hotărâre a fost luată după ce Moldovagaz a emis o nouă solicitare de majorare a tarifelor.

Potrivit cererilor, tariful estimat de companie era de 27.304 lei pentru 1.000 m3 de gaze naturale furnizate prin rețelele de joasă tensiune, transmite Agora.md.

Reprezentantul Moldovagaz a insistat o majorare a tarifului, afirmând că în condițiile aplicării actualului tarif, va acumula în continuare pierderi financiare și imposibilitate de onorare a angajamentelor contractuale. 

„Noi avem devieri tarifare de 959 milioane lei. Da, noi azi aprobăm tariful și mai departe continuăm să acumulăm noi devieri tarifare”, a transmis reprezentantul Moldovagaz, Alexandr Șevciuc.

De asemenea, acesta a mai precizat că în luna septembrie prețul de achiziție al gazelor naturale ar putea ajunge până la 1.692,02 dolari SUA sau cu 559 dolari mai mult față de actualul preț.

Menționăm că la 31 mai, ANRE a aprobat un tarif de 18 lei și 60 de bani cu TVA pentru un metru cub de gaze naturale. 

Prețul de achiziție a gazelor naturale, pe care-l va plăti Republica Moldova către Gazprom pentru luna august 2022 va constitui 1.458,5 dolari pentru mia de metri cubi. Despre acesta a anunțat șeful Maoldovagaz, Vadim Ceban la 1 august.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *