EconomieJustiție

ULTIMA ORĂ! Banii obținuți din vânzarea acțiunilor lui Veaceslav Platon la Moldindconbak, vor trece în contul statului

Banii obținuți din vânzarea acțiunilor deținute de controversatul om de afaceri fugar Veaceslav Platon la Moldindconbank vor trece în contul statului. Este vorba despre cele 764 milioane de lei, achitate de grupul bulgar Doverie, care a cumpărat la începutul anului 2019 un pachet 63,89% de acțiuni Moldindconbank, vândute la bursă de Guvern, transmite TV8.

Pachetul de acțiuni la Moldindconbank, împreună cu alte active ale lui Platon, au ajuns sub sechestru în dosarul fraudei bancare. Ulterior, statul le-a cumpărat cu 760 de milioane de lei, pentru a salva banca de la faliment, după care le-a revândut investitorului bulgar. 

Banii sunt păstrați până astăzi într-un cont bancar deschis la Moldindconbak. Magistrații Judecătoriei Buiucani au decis joi, 12 ianuarie, ca cele 764 de milioane de lei, obținute din înstrăinarea celor 63,89% din acțiunile băncii, să fie transferați în contul trezorerial al Centrului Național Anticorupție.

„Se admite demersul procurorilor cu privire la autorizarea transferului mijloacelor financiare sechestrate prin încheierea Judecătoriei Chișinău sediul Ciocana, din 14 februarie 2019, se autorizează transferul în contul trezorerial al Centrului Național Anticorupție a mijloacelor obținute din înstrăinarea a 63,89% din acțiunile deținute de către Platon Veaceslav, plasate pe contul bancar deschis la instituția financiară Banca Moldinconbank, puse sub sechestru prin încheierea Judecătoriei Chișinău sediul Ciocana, din 14 februarie 2019”, a dispus instanța.

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel în decurs de 15 zile.

Menționăm că Veaceslav Platon a fost sub acuzare, în dosarul „Laundromat”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *