Actualitate

Ultima oră! CNA a reținut a treia persoană în dosarul Primăriei Durlești

În rezultatul perchezițiilor efectuate au fost reținute trei persoane, pe un termen de 72 de ore. Aceștia sunt bănuiți de complicitate în săvârșirea infracțiunii de abuz de serviciu, săvârșit în interesul unui grup criminal organizat (art.42 alin.(5) și art.327 alin.(3) din Codul penal) și spălarea banilor săvârșite de un grup criminal organizat și în proporții deosebit de mari (art.243 alin.(3) lit.a) și b) din Codul penal), infracțiuni săvârșite în comun cu funcționarii publici din cadrul Consiliului și Primăriei or. Durlești, mun. Chișinău, manifestată prin deposedarea de terenuri a administrației publice locale.

„CNA și procurorii anticorupție desfășoară percheziții în dosarul primăriei Durlești privind înstrăinarea frauduloasă a terenurilor. Suntem la patru adrese din raza municipiului Chișinău, unde efectuăm acțiuni de urmărire penală la persoane care au intrat ilegal în posesia terenurilor, fiind în cercul de apropiați ai fostului primar. Vom reveni cu detalii, a declarat purtătorul de cuvânt a CNA, Angela Starinschi.

Vă amintim că astăzi, CNA au descins cu percheziții la domiciliul lui Vasile Costiuc. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore. De asemenea, a mai fost reținut și consilierul municipal, Veaceslav Nedelea. CNA, la fel a descins percheziții.

Concretizăm că schema infracțională de deposedare a Primăriei orașului Durlești de terenuri a fost pusă în aplicare în perioada anilor 2005-2007. Astfel, urmare a acțiunilor ilegale ale funcționarilor publici din cadrul Consiliului și Primăriei orașului Durlești, mun. Chișinău, care au acționat în cadrul unui grup criminal organizat, administrația publică locală a orașului Durlești a fost deposedată de 25 de terenuri, cu suprafața totală de 1,5442 ha, în valoare de 7 750 751 lei, potrivit mesaj.md.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *