Justiție

ULTIMA ORĂ! CSP a încetat concursul pentru selectarea candidaților la șefia PCCOCS

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a decis, în cadrul ședinței de joi, 2 martie, încetarea concursului cu privire la preselecția candidaților la funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Decizia a fost luată la solicitarea Comisiei speciale de preselecție a candidaților la funcția de procuror-șef al PCOCCS, care a rămas, pe 1 februarie curent, fără cei cinci membri, după ce toți și-au dat demisia, relatează Ziarul Național.

Demisia acestora a venit la scurt timp după ce un membru al Comisiei speciale, Iulian Groza, a reclamat presiuni și intimidări din partea unor „persoane interesate în acest concurs”.

Inițial, la concurs s-au înscris trei candidați – Eugen Rurac, Andrei Mațco și Sergiu Russu, iar primul s-a retras după apariția scandalului legat de șefia PCCOCS.

Președinta CSP, Angela Motuzoc, a anunțat că trei membri ai acestei structuri au avut opinii separate vizavi de încetarea concursului, dar nu a oferit alte detalii.

În timpul dezbaterilor la subiect, ministra Justiției, Veronica Mihailov – Moraru, membru din oficiu al CSP, s-a pronunțat pentru anularea concursului de selectare a candidaților la funcția de procuror-șef al PCCOCS de către o comisie specială.

„Exercițiul de evaluare a candidaților la funcția de membru al CSP este în desfășurare și nu este oportun de a organiza concursul…, până la filtrarea candidaților la funcția de membru al CSP”, a declarat ministra Justiției.

În replică, Inga Furtună a spus că CSP nu poate opri concursul, fiindcă acesta „este în derulare” și există doi candidați care au depus dosarele. Membra CSP a propus ca instituțiile care au desemnat candidați în Comisia specială de preselecție a candidaților la funcția de procuror-șef al PCOCCS s-o facă din nou pentru a putea continua exercițiul.

CSP a respins propunerea și a încetat concursul cu privire la preselecția candidaților la funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *