Social

ULTIMA ORĂ! Directorul general al Întreprinderii de Stat „Mileștii Mici”, numit în calitate de secretar de stat la Ministerul Economiei

Director general al Întreprinderii de Stat „Mileștii Mici”, Viorel Garaz, a fost numit miercuri, 25 ianuarie, de către Guvern în calitate de secretar de stat la Ministerul Economiei, funcție pe care o va prelua de la 8 februarie.

Potrivit lui Alaiba, Garaz a reușit, în calitate de director general al Î.S. „Mileștii Mici”, „să facă la această întreprindere curat, în pofida crizei economice generate de pandemia COVID, iar apoi de războiul din Ucraina”: „Au fost achitate integral datoriile istorice ale întreprinderii, au fost reutilate secțiile de producere, a sporit capacitatea de deservire a turiștilor atât din resursele proprii, cât și din fondurile atrase de la partenerii de dezvoltare. Astfel, Î.S. „Mileștii Mici” a devenit o întreprindere rentabilă”, transmite Ziarul Național.

Anterior, în calitate de expert la Oficiul Național al Viei și Vinului, Garaz a fost responsabil de promovarea republicii și diversificarea piețelor de export pentru vinurile moldovenești. Aceasta a inclus colaborarea cu oficiali guvernamentali, lideri din industrie și parteneri internaționali, pentru a crea noi oportunități de export și a reduce influența crizelor economice și politice din regiune asupra sectorului vitivinicol național, în care lucrează cca o pătrime din populația activă a republicii.

Viorel Garaz are experiență și în procesul legislativ, fiind în trecut angajat al Parlamentului R. Moldova, fiind implicat în analiza, amendarea și elaborarea proiectelor legislative, interacțiunea cu instituțiile statului și alte activități specifice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *