Actualitate

ULTIMA ORĂ! DOC/ Buzunarele moldovenilor se golesc tot mai mult: Tariful pentru metrul cub de gaz ar putea depăși 28 de lei

Tariful la gaz ar putea depăși 28 de lei. Moldovagaz a modificat solicitarea de majorare, depusă la ANRE, transmite Realitatea.md.

Ulterior, autoritatea a publicat documentul pentru dezbateri publice. Furnizorul motivează necesitatea majorării tarifelor prin faptul că a crescut și prețul de achiziție.

Astfel, în solicitare este punctat că majorarea trebuie să intre în vigoare din 1 iulie. Așadar, dacă va fi adoptată, începând luna viitoare am putea plăti mai mult pentru gaz.

 

Data ședinței la care va fi examinată cererea nu a fost încă anunțată. Dar, în cadrul ultimei ședințe de Guvern, desfășurată pe 13 iulie, Natalia Gavrilița declara că decizia ar putea fi luată în câteva zile.

Anterior, șeful de la Moldovagaz, Vadim Ceban, propunea ca tarifele să fie diferite vara și iarna. Conform lui, astfel se va diminua impactul majorării prețurilor. Recent, furnizorul solicita ANRE majorarea cu 45% a tarifului la gazele naturale până la 23,5 lei pentru un metru cub, fără TVA, dar a modificat solicitarea respectivă. Acum, prețul pentru un metru cub depășește 18 lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *