Social

ULTIMA ORĂ! DOC. Testamentul lui Ion Druță: Scriitorul trecut la cele veșnice cere să fie înmormântat în R. Moldova. „Corpul meu să fie transportat în patria mea mică, la Soroca, la Lumânarea Recunoștinței”

Scriitorul Ion Druță, care s-a stins din viață joi dimineața, la Moscova, la vârsta de 95 de ani, a cerut apropiaților, prin intermediul unui testament publicat de directorul editurii „Cartier”, Gheorghe Erizanu, să fie înmormântat „în patria mică”, adică în Republica Moldova, scrie Ziarul Național.

Testamentul ar fi fost semnat de Ion Druță pe 30 august 2023, cu aproape o lună în urmă.

„Corpul meu să fie transportat în patria mea mică, la Soroca, la Lumânarea Recunoștinței. Acestui monument i-am dedicat 16 ani din viață. Cer să fiu înmormântat în liniște și cu multă modestie, fără discursuri lungi și cu intrări în diferite locuri unde am activat. Poate cu excepția Teatrului Național, unde se mai aud replicile eroilor mei”, se arată în testamentul semnat de Ion Druță.

Scriitorul a luat în calcul și faptul că nu va putea fi înhumat în R. Moldova.

„Dacă nu va fi posibil să fiu dus în patria mea mică, atunci îi poruncesc nepoatei mele, Ana Druță, să aibă grijă să fiu incinerat, iar cenușa să fie dusă în Moldova și înhumată pe teritoriul Lumânării Recunoștinței. Mormântul să fie modest și decent”, mai scrie regretatul Ion Druță.

În același document, Ion Druță arată că a scris în două limbi – română și rusă, renunțând la „moldoveneasca” despre care spunea anterior că este „mama limbii române”.

De asemenea, în testament se mai arată că nepoata sa, Ana Iurievna Druță, este unica moștenitoare a averii sale, inclusiv a drepturilor de autor asupra operei sale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *