Actualitate

ULTIMA ORĂ / Ex-deputatul democrat, Constantin Țuțu, s-a predat autorităților. CNA urmează să-l preia de la vamă

Cel puțin așa au confirmat sursele Deschide.MD

Ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi, a confirmat informația pentru deschide.md. „Mascații CNA s-au dus să-l preia”, a declarat Starinschi.

Aceleași surse ne-au comunicat că Țuțu a trecut frontiera și s-a predat, iar în prezent acesta a fost luat de către ofițerii Centrului Național Anticorupție.

Amintim că fostul deputat PD, Constantin Țuțu, a intrat în România, la 29 august 2019, prin punctul de trecere frontieră Siret de la hotarul cu Ucraina, călătorind pe jos.

Fostul deputat democrat Constantin Țuțu a fost anunțat în căutare internațională la 27 septembrie de către Inspectoratul General al Poliției (IGP), iar în decembrie 2019, Interpol a acceptat solicitarea autorităților de la Chișinău de a-l anunța în căutare internațională pe fostul deputat democrat, Constantin Țuțu.

Numele fostului deputat a fost inclus în baza de date a persoanelor anunțate în căutare internaționale după ce o solicitare în acest sens a fost făcută de autoritățile din R. Moldova, în septembrie 2019. Tot în septembrie, Judecătoria Chișinău a emis un mandat de arest pentru 30 de zile în contumacie (absența nejustificată atunci când este convocat de organele de drept) pe numele lui Constantin Țuțu.

Fostul deputat este cercetat în baza art. 326 Cod penal, trafic de influență, pentru că ar fi pretins și luat 20 de mii de euro de la apropiații unui bărbat care se afla în arest în toamna anului 2017. Țuțu ar fi promis că ar avea influență asupra procurorilor și va interveni pentru eliberarea celui arestat. Nu este clar deocamdată de ce dosarul a fost pornit abia acum, la doi ani după ce faptele ar fi fost comise.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.