Actualitate

(ULTIMA ORĂ) FOTO: Casa lui Drăguțanu ATACATĂ cu grenade. Poliția anunță că grenada este de tip sovietic. Reacția familiei

Update 15:45

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/en_GB/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Tuturor celor care tin la noi si ne sustinAsta noapte am fost treziti de o explozie foarte puternica. Eram in casa cu…

Posted by Otilia Dragutanu on Monday, 1 February 2016


Update: 13:06 Conform primelor informaţii constatate, explozia s-a produs la balconul de la etajul doi al casei și a fost provocată de o grenadă de tip RG-42. În urma deflagraţiei niciunul dintre proprietari n-a avut de suferit, anunță Inspectoratul General de Poliție.

Update 11:35  Procuratura Generală a inițiat un dosar penal pe cazul exploziei de la casa Guvernatorului BNM. Dosarul penal este deschis pe infracțiunea act terorist (art.278 CP). Pentru această infracţiune, norma penală prevede închisoare de la 8 până la 15 ani de închisoare. Investigația se va desfășura cu participarea procurorilor Secţiei exercitare a urmăririi penale pe cauze de criminalitate organizată şi excepţionale a Procuraturii Generale, ofiţeri de investigaţii din cadrul poliţiei şi Serviciului de Informaţii şi Securitate.

Update 11:20 Una din versiunile vehiculate este că în spatele atacului ar sta Veaceslav Platon, care s-ar răzbuna pe Drăguțanu pentru că ar fi inițiat mai multe controlale inclusiv un audit internațional la băncile acestuia, depistându-se încălcări grave și scheme de spălare de bani.

Potrivit unor surse, o persoană necunoscută a aruncat o grenadă. Din cauza deflagrației, s-au spart toate geamurile locuinței. Incidentul a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 03:00. 

Dorin Drăguţanu nu a comentat, deocamdată, cele întâmplate.

Grenada de tip RG-42 a fost introdusă în circulația de armata sovietică în timpul celui de-a doilea război mondial. Grenada conține în jur de 200 de grame de explozibil și cântărește în jur de 500 de grame. Ea poate fi aruncată la 35-40 de metri iar deflagrația afectează un perimetru de 10 metri.

Arcadie Munteanu, șeful sectorului de poliție nr.3, susține că potrivit angajaților de la BOMBTEH, grenada care a explodat la balconul casei lui Dorin Drăguțanu, este una de luptă. În urma deflagrației nu au fost înregistrate victime și nici persoane traumatizate. Acum este prematur să vorbim dacă sunt persoane suspecte, oamenii legii cercetează toate circumstanțele în care s-a produs incidentul, a precizat Munteanu.

sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *